Werkgeluk

Het is de week van het werkgeluk volgens een artikel over Werkgeluk in Binnenlands Bestuur https://m.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/werken-aan-je-werkgeluk.247737.lynkx

De vier pijlers die er volgens het artikel voor nodig zijn: Purpose, People, Progress, Positivity. Ze hebben het over de grote rol vanuit HR, maar ook over de manager. Want jij als manager kan zorgen voor werkgeluk, werkplezier en ontwikkeling van jouw teamleden. Daar heb jij als manager een grote rol in. Hoe ga jij daar mee om? Hoe zorg jij voor werkgeluk bij jouw teamleden? Weet jij hoe het nu echt gaat met jouw teamleden?

Hoe zorg jij voor werkgeluk bij jouw teamleden?

Vooral nu is het minder vanzelfsprekend dat je jouw teamleden fysiek ziet. Je moet je best doen om regelmatig te checken hoe het écht met ze gaat. Niet alleen telefonisch, ook met beeld erbij, ook al hebben ze daar niet altijd even veel zin in.

Spreek eens fysiek af met je teamlid om een bila/werkbespreking te doen. Ergens in het land afspreken om een wandeling te maken. Een mooie manier om met elkaar in verbinding te komen, in beweging, in de buitenlucht. Zonder lijstjes, laptop of documenten, maar echt met elkaar in gesprek.

Een goede vriendin vertelde laatst dat ze met regelmaat fysiek afspreekt met haar manager om een bila/werkbespreking te doen. Ergens in het land afspreken om een wandeling te maken. Een mooie manier om met elkaar in verbinding te komen, in beweging, in de buitenlucht. Zonder lijstjes, laptop of documenten, maar echt met elkaar in gesprek.

Om als manager te horen hoe het écht met je teamlid gaat. Hoe zit zij in haar vel? Waar loopt zij tegenaan? In het moment blijven en te luisteren naar wat ze zegt. En dan bedoel ik écht luisteren. Zonder in je hoofd alweer met andere dingen bezig te zijn of met de volgende vraag of met iets wat je niet moet vergeten. Blijf in het moment. Hoe? Door ‘simpelweg’ te luisteren, samenvatten en door te vragen. Probeer echt te begrijpen wat jouw teamlid zegt, kijk ondertussen naar haar gezicht, zegt die hetzelfde? Is het niet duidelijk, ben je haar kwijt? Vraag door, tot je wel weer aansluit bij haar verhaal.

Groei van je teamlid

Het kan ook een goede manier zijn om inhoudelijk te sparren of in gesprek te blijven met een collega waar je nauw mee samenwerkt. Veilig, op afstand, in de buitenlucht. Verandering van omgeving. Dat zorgt ook weer voor rust en ruimte in je hoofd en positiviteit dankzij de verbinding.  Wie weet zorgt het zelfs voor groei van jouw teamlid, omdat je ze hebt kunnen helpen. Vaak help je al door te luisteren, met aandacht en zonder oordeel. Dat kan zoveel meer betekenen voor iemand dan meteen een oplossing aandragen.

Hoe zorg jij dat je in verbinding bent met jouw teamleden?

By /