Meer rust, balans & voldoening

Je hebt het goed voor elkaar in het leven. Je werkt hard, doet wat je leuk vindt, maar toch heb je last van onrust waar je de vinger niet op kunt leggen. Je verlangt naar meer rust, voldoening en meer diepgang in contact met de ander.

Je hoofd draait overuren, je wordt af en toe gek van alle gedachten die langskomen. En de actie-modus is jou niet vreemd, hard werken is je met de paplepel ingegoten en je staat continu op ‘aan’.

Laten we eerlijk zijn, je hebt het goed voor elkaar in het leven, maar je wilt niet meer elke avond moe op de bank ploffen of onbedoeld uit je slof schieten richting de lieve mensen om je heen. Nu is het tijd voor jou. Neem de regie over jouw leven! Je hoeft het niet alleen te doen.

Download de gratis Masterclass
In deze masterclass ontdek je hoe je meer rust & voldoening kunt bereiken. Ik geef je inzicht in 4 pijlers, waardoor jij je bewuster wordt van jezelf en tot inzicht komt. Én we gaan een laagje dieper om nog meer uit jezelf te halen, zodat je een stapje dichter bij jezelf komt.

gratis masterclass enmove

In deze masterclass ontdek je:

 • hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen

 • waar jij echt naar verlangt

 • waar jij aan moet werken om meer rust te ervaren

Harmke_lifecoach
enmove_coaching voor vrouwen met onrust
 • Nee tegen een ander is ja tegen jezelf

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Je zit altijd in je hoofd en werkt hard. Maar je kunt eigenlijk heel tevreden zijn, hebt het goed voor elkaar voor het leven. Maar waarom dan die onrust?

Hoe kun je je écht ontspannen, zodat je eindelijk ook eens een leeg hoofd ervaart? Je gaat maar door, bent altijd ‘bezig’ en staat altijd voor anderen klaar. Grenzen stellen is best een dingetje, je zegt liever geen nee. Maar je kunt er pas echt zijn voor de ander, als je eerst goed voor jezelf zorgt.

Je denkt goed voor jezelf te zorgen, maar is dat wel echt zo? Hoe zit dat op mentaal en emotioneel vlak? Sta je daar wel eens bij stil?

Niks doen daar ben je niet goed in. Maar je weet ook dat je af en toe juist een omgekeerde schop onder de kont nodig hebt. Oftewel een confronterende, liefdevolle spiegel die je juist de richting opstuurt van meer tijd en ruimte voor jezelf, zodat je écht goed tot rust komt en er met aandacht kunt zijn voor de ander. Want ben je dat nu wel? Of luister je vaak maar met een half oor, omdat je alweer in je gedachten bij je to-do list zit of iets anders?

Je bent al veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, maar je voelt ook dat er meer in zit. Dat je meer uit je leven kunt halen. Misschien juist door stil te staan. Spannend is het zeker, buiten jouw comfort zone, maar jij beseft ook dat je zélf die eerste stap moet zetten, anders verandert er niks!

 • Een stap dichter bij jezelf brengt je innerlijke rust

Herken jij dit?

 • Je bent altijd ‘bezig’. Stilstaan en niks doen, daar ben je niet goed in.

 • Je hebt last van onrust

 • Je staat continu op ‘aan’

 • Je weet dat je zelf de regie moet nemen om verandering aan te brengen

 • Stiekem vraag je je wel eens af.. is dit het nou?

 • Je verlangt naar meer verdieping. Ook in contact met de ander.

 • Je piekert ‘s avonds veel en je gedachten gaan maar door

 • Aan het einde van de dag ben je moe, maar voldaan?

 • Je staat open voor nieuwe dingen, maar je weet niet goed wat

 • Pak de regie

It’s time to grow

Je hoeft het niet alleen te doen

Dat doe je nou eenmaal van nature.  En je staat altijd voor iedereen klaar, zonder dat je het door hebt. De ander eerst, daarna jij. Altijd maar doorgaan.

Je doet al steeds meer aan persoonlijke ontwikkeling en bent de laatste jaren steeds beter voor jezelf gaan zorgen. Je plant bijvoorbeeld al meer momenten in dat je lekker naar de sauna gaat of uit eten met je vrienden. Maar wat je eigenlijk diep van binnen nodig hebt is rust. Gewoon, even helemaal niks. Maar pff, hoe dan?

‘s Avonds plof je op de bank en ben je moe. Dat maakt het er thuis ook niet gezelliger op. Je kunt er minder goed bij blijven als iemand in jouw omgeving iets aan het vertellen is. Je bent ongeduldig en hebt sneller een kort lontje.

Je mag niet zeuren van jezelf, je hebt het goed voor elkaar in je leven. Maar toch, is dit het nou? Blijft die onrust die je regelmatig in de weg zit? Gun jezelf die persoonlijke groei.  Zodat je meer voldoening en rust in je leven krijgt. Echt kunt genieten van de waardevolle momenten. Dat kan alleen als je zelf de regie neemt in jouw leven.

Download de gratis masterclass met daarin de 4 pijlers die je bewuster maken van jezelf. Voor meer rust, voldoening en verbinding.

In het ongemak zit de groei

Ik ben Harmke Gotjé-Schutte en als gecertificeerd life en systemisch coach is het mijn missie om mensen te helpen naar rust, voldoening en meer balans in hun leven.

Een aantal jaar geleden had ik last van onrust, een bepaalde onvrede, het gevoel dat is iets miste, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Terwijl ik het allemaal zo goed voor elkaar had!

Vanaf dat moment begon ik stap voor stap aan een persoonlijk groeiproces. Ik stelde beter mijn grenzen, werkte niet meer avond na avond, kreeg meer rust in mijn kont, stond open voor onbekende vormen van persoonlijke ontwikkeling, verslond zelfhulpboeken en ontdekte waar ik van oplaadde. En dat niet alleen. Ik stelde me kwetsbaar op, ging vrijwilligerswerk doen en opende mezelf veel meer richting anderen. Gesprekken werden diepgaander en ik ontdekte wat er echt toe doet in mijn leven. Verbinding. Ik ging op ontdekkingstocht en kwam erachter waar ik energie van kreeg, mensen vooruit helpen middels coaching vanuit mijn enthousiasme, rust, vertrouwen en een tikkeltje humor. Ik volgde verschillende coach-opleidingen wat heeft geresulteerd in mijn eigen coachpraktijk Enmove. Geen standaard riedeltjes. Heel intuïtief. Vanuit jarenlange persoonlijke ontwikkeling, ervaring en kennis.

Nu help ik anderen, beter voor zichzelf te zorgen, milder te zijn voor zichzelf en van denken en doen naar voelen en zijn te gaan. Want in deze maatschappij van altijd maar meer en hard werken is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Te ontdekken hoe je in balans komt en voor jezelf zorgt op metaal, emotioneel en spiritueel vlak. Vanuit jouw innerlijke rust te kunnen zijn wie je echt bent.

Ik help je de pure rust in jezelf te ervaren. Door te voelen en te zijn. Daar zit de groei. Daar is het thuiskomen.

gratis masterclass enmove
Lees mijn hele verhaal

Doe wat je altijd deed en krijg wat je altijd kreeg

Lees hieronder wat andere klanten zeggen over coaching bij Harmke.

Ervaringen

“Afgelopen periode heb ik een coaching traject doorlopen bij Harmke. Ze wist een veilige, prettige en ontspannen situatie te creëren, waarbij ze zonder in de bekende standaard riedeltjes/methoden te vervallen (maar juist precies afgestemd om mijn behoefte) mijn heel goed in beweging kreeg waar bij ze me zelf dingen liet ontdekken. Op die manier had/heeft de coaching veel impact en heb ik dingen geleerd die ik blijvend toe pas. Kortom een super mooie ervaring!!”

Paul van Staveren

“De openheid creëren voor een eerlijk gesprek en er met volle aandacht bij zijn. Als je het mij vraagt schuilt daarin Harmke haar kracht. In eerste instantie stond ik niet open voor coaching. Inmiddels ben ik daar volledig overheen gestapt. Simpelweg omdat Harmke een kei is in wat ze doet!

Voor mij is het de combinatie van haar oprechte aandacht, haar observaties en hoe ze die meteen met me deelt, haar gerichte vragen die me aan het denken zetten, en bovenal haar energie die aanstekelijk werkt. Na een gesprek met Harmke durf ik meer op mezelf te vertrouwen en actie te ondernemen. Juist ook de acties die spannend zijn en lef vergen.”

Corine de Haan

“Ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen en meer focus voor de toekomst. Ik was erg op zoek naar houvast en richting. De gesprekken met Harmke waren confronterend en inspirerend met humor en vertrouwen. Nu heb ik een betere kijk op mezelf en wat ik mee breng. Op zowel relationeel als carrière vlak heeft het me een enorme boost gegeven.”

pepijn többenPepijn Többen

Harmke heeft een vriendelijk en gelijke tijd professioneel en ondersteunend overkomen. Je voelt je direct op je gemak. De ervaring die zij zelf heeft in het leiderschap is merkbaar en werkt prettig. Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen, vernieuwde inzichten in jezelf en in je manier van leiderschap, is het zeker een aanrader om bij Harmke aan te kloppen.

Josephine

“De coachsessies met Harmke waren leerzaam. Ik ben me bewuster geworden van mezelf en mijn gedrag. Dankzij de coaching ben ik tot inzichten gekomen die me vooruit hebben geholpen. Harmke luistert met volle aandacht en houdt je een spiegel voor.”

Francisco

“Het online coachingtraject met Harmke heb ik als zeer prettig ervaren. Ze heeft me op een rustige en professionele manier geholpen. Wat opvalt is haar geduld, ze neemt de tijd om je tot inzichten te laten komen zonder die voor je in te vullen. Ze is zich erg bewust van het feit dat er in dit proces geen goede
en foute antwoorden zijn en geeft je alle ruimte om zelf te bepalen en ontdekken wat werkt en niet werkt. Haar communicatie is helder en gestructureerd.”

Christien

referentie_iris review iris plasmans_enmove

referentie_mindurbody_enmovecoaching

review coaching enmoveIris Plasmans - MindurBody