harmke_enmove coaching voor leidinggevenden

Over mij

In 2018 kwam ik tot het besef dat ik al jaren last had van onrust, terwijl ik veel goed voor elkaar had in mijn leven.
Confronterend, maar dit bracht me tot waardevolle inzichten.

Het gevolg? Ik besloot om mijn leven om te gooien, me om te scholen van marketing manager naar gecertificeerd coach en mijn eigen coachpraktijk ENMOVE te starten.

Mijn missie: vrouwen & mannen die veel goed voor elkaar hebben helpen, maar toch last hebben van onrust helpen om meer uit het leven te halen: voldoening, rust en geluk.

Harmke_lifecoach

Ik kom uit een nuchtere ondernemersfamilie waar altijd hard werd gewerkt. Dat is me met de paplepel ingegoten. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan, als event manager, als marketing manager. Ik had hart voor de zaak zei ik altijd en dat liet ik ook zien. 

Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst onbevangen was. Dat is echt iets wat ik bewonder bij jongeren die zichzelf zijn en onbevangen in het leven staan. Ook iets wat bij ze past. 

En toch heb ik dat ook weer gevonden. Niet zozeer dat onbevangen, dat hoort erbij als je ouder wordt. Maar wel mezelf. En wat ben ik daar blij mee. 

Ik had een paar jaar last van onrust. Het exacte moment weet ik niet meer, maar het was nooit goed genoeg, ik was nooit genoeg, het moest altijd beter. Dat zag ik altijd als mooie eigenschap waar ik super trots op was. Maar ik kwam erachter dat het ook een keerzijde heeft. 

Ik was hard voor mezelf. Ik moest 4 à 5 keer in de week sporten anders vond ik mezelf lui. Ik moest gezond leven, ik moest eigenlijk heel veel van mezelf. Om maar gezien en gehoord te worden, zoals ik in mijn persoonlijke ontwikkelingsreis heb ontdekt. 

Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf

Van onrust naar voldoening

Na een ingrijpende familie-gebeurtenis was ik namelijk meer in mezelf gekropen. Emoties toonde ik weinig, tranen liet ik alleen in mijn eentje vloeien en dat was niet vaak. Totdat ik zo in strijd kwam met mijn emoties, dat het er wel uit moest. 

En tot het moment dat ik mijn huis had gekocht in 2018, wat zo goed voelde, wat zo bij mij paste en echt zo moest zijn. Vanaf toen gingen de oogkleppen langzaam af, mijn kwetsbare en spirituele kanten kwamen naar voren. Ik had me in jaren niet zo goed gevoeld. Vol vertrouwen en zin in alles wat er komen ging. 

Ik keek écht om me heen, zag veel meer dan voorheen. Kon versteld staan van de mooie dingen die ik niet eerder gezien had. En niet alleen leefde ik bewuster en meer in het moment. Ik voelde dat ik ook werd gezien voor wie ik echt was. Zonder daar heel hard voor te hoeven werken. Juist door mezelf te zijn.   

Na jaren zo hard gewerkt te hebben om gezien te worden was dat een verademing. Ik ontdekte waar ik gelukkig van werd, waar ik energie van kreeg. Ik zette de stap om me om te laten scholen tot coach en begon mijn eigen coachpraktijk. 

Groeiboostsessie_Harmke_coaching voor leidinggevenden

Van midlife mindfuck naar rust & voldoening

enmove_coaching voor vrouwen met onrust

Ik focuste me eerste op leidinggevenden, maar dat is de functie die ik had gehad, een rol, niet wie ik werkelijk was (ook al identificeerde ik me jarenlang met mijn werk). Nu focus ik me op vrouwen (ook mannen weten mij te vinden en zijn van harte welkom) die veel goed voor elkaar hebben in hun leven, hard zijn voor zichzelf, en last hebben van een bepaalde onrust waar ze de vinger niet op kunnen leggen. 

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen van Midlife Mindfuck wat het leven soms kan zijn, naar een leven met rust, voldoening en geluk. Ik wil als coach en als mens toewerken naar een een leven voor vrouwen waarin ze doen wat ze leuk vinden, zichzelf kunnen zijn, zichzelf accepteren voor wie ze zijn en rust en geluk ervaren in hun leven. Ik geloof namelijk dat je pas alles uit het leven haalt als je rust, voldoening en geluk ervaart. Ik geloof dat die onrust en ontevredenheid een signaal is om te werken aan jezelf en uiteindelijk een voldaan, gelukkig leven te leiden, waarin je echt jezelf kunt zijn. Want dan gun ik elke vrouw!

coaching voor leidinggevenden enmove_harmke schutte

Zo, dat was een heel verhaal.
Nu iets luchtigers, wat leuke weetjes over mij

  • Wekelijks ben ik te vinden in de studio’s van Dedicon als vrijwillige voorleesstem. Ik spreek wekelijks boeken in voor mensen met een leesbeperking. Ik vind het heerlijk om mijn theater-ervaring en mijn stem in te zetten om de beleving voor de luisteraar zo optimaal mogelijk te maken.

  • Na een ronde Nederland, woon ik sinds enkele jaren weer in het mooie land van Maas en Waal, waar ik ook opgegroeid ben. Lekker centraal waardoor ik overal in NL kan coachen. Rust, water en natuur genoeg. Ik woon samen met mijn vriend Jelle, een echte Rotterdammer en ben ook regelmatig in de stad te vinden, waar ik ook van kan genieten.

  • Ik ben gek op taal. Verkeerde d’s en t’s haal ik er zo uit. Ook andere talen spreken vind ik heerlijk, waarvan Frans mijn favoriet is. Wie weet gaat ENMOVE in de toekomst internationaal.

  • Voor de rust in mezelf doe ik dagelijks aan meditatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of welke naam je er ook aan wilt geven. Het is eigenlijk puur met aandacht je ademhaling observeren. Dit zorgt voor ontspanning, een rustigere ademhaling en een heldere geest. Ik raad het iedereen aan. Je stressniveau neemt af, je leert beter naar de signalen van je lichaam te luisteren en je kunt je beter focussen.

  • Qua sporten doe ik van alles, hardlopen, fietsen, kajakken, Gladiator workouts (intensieve, korte HIIT workouts). Recent heb ik een cursus borstcrawl gevolgd en lig ik wekelijks wel een keertje in het zwembad om de slag te oefenen.

  • Ik heb de beroepsopleiding (post-HBO) tot coach practitioner aan de Alba Academie succesvol afgerond (NOBCO, EMCC, EQA en LVSC geaccrediteerd). Daarnaast heb ik de specialisatie Systemisch Coachen bij het Bert Hellinger Instituut afgerond, iets wat mijn interesse altijd heeft getrokken. Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO (beroepsorganisatie voor coaches).

Nu is het jouw beurt
Ik ben ontzettend benieuwd!

Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen? Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar herken jij je in als je mijn verhaal leest? Herken je de onrust, terwijl je een leuk huis hebt, een leuke baan? Heb je het gevoel dat je iets mist in je leven, maar je kunt er de vinger niet opleggen? Vraag dan een gratis inspiratiesessie aan. Ik selecteer 2x per maand iemand voor een gratis sessie.

Ja, ik meld me graag aan voor een inspiratiesessie!