harmke_enmove coaching voor leidinggevenden

Over mij

In 2018 kwam ik tot het besef dat ik al jaren last had van onrust, terwijl ik het goed voor elkaar had in mijn leven.
Confronterend, maar dit besef bracht me innerlijk in beweging.

Het gevolg? Ik besloot om mijn leven om te gooien, me om te scholen van marketing manager naar gecertificeerd coach en mijn eigen coachpraktijk ENMOVE te starten.

Mijn missie: harde werkers die het goed voor elkaar hebben, maar tóch last hebben van onrust, helpen om meer uit het leven te halen: voldoening, rust en geluk.

Harmke_lifecoach

Ik kom uit een nuchtere ondernemersfamilie waar altijd hard werd gewerkt. Dat is me met de paplepel ingegoten. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan, als event manager, als marketing manager. Ik had hart voor de zaak zei ik altijd en dat liet ik ook zien. 

Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst onbevangen was. Dat is echt iets wat ik bewonder bij jongeren die zichzelf zijn en onbevangen in het leven staan. Ook iets wat bij ze past. 

En toch heb ik dat ook weer gevonden. Niet zozeer dat onbevangen zijn, dat hoort erbij als je ouder wordt. Maar wel mezelf. Wat ben ik daar blij mee. 

Ik had een paar jaar last van onrust. Het exacte moment weet ik niet meer, maar het was nooit goed genoeg, ik was nooit genoeg, het moest altijd beter. Het harde werken, het door het vuur gaan voor een organisatie zag ik altijd als mooie eigenschap waar ik super trots op was. Maar ik kwam erachter dat het ook een keerzijde heeft. 

Ik was hard voor mezelf. Ik moest 4 à 5 keer in de week sporten anders vond ik mezelf lui. Ik moest gezond leven, ik moest eigenlijk heel veel van mezelf. Ik stond continu op ‘aan’ en in een doe-modus. Stilstaan kon ik niet en was een no-go.

Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf

Van onrust naar voldoening

Na een ingrijpende familie-gebeurtenis was ik meer in mezelf gekropen. Emoties toonde ik weinig, tranen liet ik alleen in mijn eentje vloeien en dat was niet vaak. Totdat ik zo in strijd kwam met mijn emoties, dat het er wel uit moest. 

Vanaf toen gingen de oogkleppen langzaam af, mijn kwetsbare en spirituele kanten kwamen naar boven en mochten er zijn. Ik ging van denken en doen naar voelen en zijn. Ik had me in jaren niet zo goed gevoeld. Vol vertrouwen en zin in alles wat er komen ging. 

Ik keek écht om me heen, zag veel meer dan voorheen. Kon versteld staan van de mooie dingen die ik niet eerder gezien had. En niet alleen leefde ik bewuster en meer in het moment. Ik voelde dat ik ook werd gezien voor wie ik echt was. Zonder daar heel hard voor te hoeven werken. Juist door mezelf te zijn.   

Na jaren zo hard gewerkt te hebben om gezien te worden was dat een verademing. Ik ontdekte waar ik gelukkig van werd, waar ik energie van kreeg. Ik zette de stap om me om te laten scholen tot coach en begon mijn eigen coachpraktijk Enmove.

Groeiboostsessie_Harmke_coaching voor leidinggevenden

In de stilte zit het ongemak

Daar zit de groei!

enmove_coaching voor vrouwen met onrust

Ik focuste me eerste op leidinggevenden, maar dat is de functie die ik had gehad, een rol, niet wie ik werkelijk was (ook al identificeerde ik me jarenlang met mijn werk). Daarna alleen op vrouwen, maar ik coach net zo graag mannen die aan zichzelf willen werken.

Nu focus ik me op harde werkers die het goed voor elkaar hebben in hun leven, streng zijn voor zichzelf en last hebben van een bepaalde onrust waar ze de vinger niet op kunnen leggen. Van secretaresse tot manager, van iemand in loondienst tot aan ondernemer. Als je maar de drive hebt om jezelf te ontwikkelen, om echt aan jezelf te werken!

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen af te helpen van die onrust. Het mijn missie om mensen te helpen naar rust en verbinding met zichzelf. Door te leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen, milder kunnen zijn voor zichzelf en van denken en doen naar voelen en zijn te gaan. Want in deze maatschappij van altijd maar meer willen en hard werken, is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Te ontdekken hoe je in balans komt door aan jezelf te werken, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zodat je vanuit die rust in jezelf kunt zijn wie je echt bent.

Geen standaard riedeltjes, maar maatwerk. Heel intuïtief. Vanuit jarenlange persoonlijke ontwikkeling, ervaring en kennis.

Ik help je de pure rust in jezelf te ervaren. Daar zit de groei. Daar is het thuiskomen.
Dan is het leven zoveel mooier en dat gun ik jou!

– Het ongemak zit in de stilte –

coaching voor leidinggevenden enmove_harmke schutte

Zo, dat was een heel verhaal.
Nu iets luchtigers, wat leuke weetjes over mij

  • Wekelijks ben ik te vinden in de studio’s van Dedicon als vrijwillige voorleesstem. Ik spreek wekelijks boeken in voor mensen met een leesbeperking. Ik vind het heerlijk om mijn theater-ervaring en mijn stem in te zetten om de beleving voor de luisteraar zo optimaal mogelijk te maken.

  • Na een ronde Nederland, woon ik sinds enkele jaren weer in het mooie land van Maas en Waal, waar ik ook opgegroeid ben. Lekker centraal waardoor ik overal in NL kan coachen. Rust, water en natuur genoeg. Ik woon samen met mijn man Jelle, een echte Rotterdammer, dus ik ben ook regelmatig in de stad te vinden, waar ik ook van kan genieten.

  • Ik ben gek op taal. Verkeerde d’s en t’s haal ik er zo uit. Ook andere talen spreken vind ik heerlijk, waarvan Frans mijn favoriet is. Wie weet gaat ENMOVE in de toekomst internationaal.

  • Ik mediteer dagelijks. Bewust en met aandacht bij mezelf zijn en voelen wat er is. Hierdoor kom ik weer bij mezelf. Ik raad het iedereen aan. Daar zit de pure rust, de essentie, kracht en de antwoorden waar je op dat moment naar op zoek bent. Naast spiritueel ben ik ook aardig nuchter hoor 😉

  • Qua sporten doe ik van alles, hardlopen, fietsen, zwemmen, kajakken, krachttraining. Zoals ik het leuk vind om met verschillende mensen te werken, geldt dit ook voor mijn interesses, breed en altijd een drive om me verder te ontwikkelen. Op welk gebied dan ook.

  • Persoonlijke ontwikkeling is mijn grootste hobby 🙂 Ik heb de beroepsopleiding (post-HBO) tot coach practitioner aan de Alba Academie succesvol afgerond (NOBCO, EMCC, EQA en LVSC geaccrediteerd). Daarnaast heb ik de specialisatie Systemisch Coachen bij het Bert Hellinger Instituut afgerond, iets wat mijn interesse altijd heeft getrokken. Recent ben ik aan een Healing-opleiding begonnen, een cadeautje voor mezelf en wat ik uiteraard ook weer in mijn coaching kan inzetten.

    Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO (beroepsorganisatie voor coaches).

Nu is het jouw beurt
Ik ben ontzettend benieuwd!

Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen? Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar herken jij je in als je mijn verhaal leest? Herken je de onrust, terwijl je een leuk huis hebt, een leuke baan? Heb je het gevoel dat je iets mist in je leven, maar je kunt er de vinger niet opleggen? Vraag dan een gratis inspiratiesessie aan. Ik selecteer 2x per maand iemand voor een gratis sessie.

Ja, ik meld me graag aan voor een inspiratiesessie!