harmke gotjé enmove coaching

Over mij

Ik had het aan de buitenkant goed voor elkaar. Maar van binnen voelde ik onrust en was het niet genoeg.

Totdat ik met mezelf aan de slag ging om uit mijn hoofd te komen. Ik kon weer ‘zakken in mijn lichaam’, werd me bewuster van mezelf, was weer in contact met mijn gevoel en kwam stapje voor stapje dichter bij mijn essentie.

Nu? Leef ik vanuit mijn essentie. Ik ervaar rust, verbinding en voldoening. Ik weet hoe ik mijn eigen energie bescherm, hoe ik niet leegloop en kan opladen en daar wil ik anderen mee kan helpen. Met de jarenlange kennis en ervaring help ik jou stap voor stap naar meer rust en voldoening en kom je (weer) in verbinding met jezelf en met de ander.

Ik geloof dat als elke vrouw leeft vanuit haar essentie en in haar eigen licht gaat staan, er meer bewustzijn komt en de olievlek van spiritualiteit, liefde en verbinding zich verder kan verspreiden. 

harmke gotjé enmove coaching voor meer rust

Ik kom uit een nuchtere ondernemersfamilie waar altijd hard werd gewerkt. Dat is me met de paplepel ingegoten. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan, als event manager, als marketing manager. Ik had hart voor de zaak zei ik altijd en dat liet ik ook zien. 

Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst onbevangen was. Dat is echt iets wat ik bewonder bij jongeren die zichzelf zijn en onbevangen in het leven staan. Ook iets wat bij ze past. 

En toch heb ik dat ook weer gevonden. Niet zozeer dat onbevangen zijn, dat hoort erbij als je ouder wordt. Maar wel mezelf. Wat ben ik daar blij mee. 

Ik had een paar jaar last van onrust. Het exacte moment weet ik niet meer, maar het was nooit goed genoeg, ik was nooit genoeg, het moest altijd beter. Het harde werken, het door het vuur gaan voor een organisatie zag ik altijd als mooie eigenschap waar ik super trots op was. Maar ik kwam erachter dat het ook een keerzijde heeft. 

Ik was hard voor mezelf. Ik moest 4 à 5 keer in de week sporten anders vond ik mezelf lui. Ik moest gezond leven, ik moest eigenlijk heel veel van mezelf. Ik stond continu op ‘aan’ en in een doe-modus. Stilstaan kon ik niet en was een no-go.

Nee zeggen tegen de ander is ja zeggen tegen jezelf

Van onrust naar voldoening

Na een ingrijpende gebeurtenis kroop ik meer in mezelf. Emoties toonde ik weinig, tranen liet ik alleen in mijn eentje vloeien en dat was niet vaak. Totdat ik zo in strijd kwam met mijn emoties, dat het er wel uit moest. 

Vanaf toen gingen de oogkleppen langzaam af, mijn kwetsbare en spirituele kanten kwamen naar boven en mochten er zijn. Ik ging van denken en doen naar voelen en zijn. Ik had me in jaren niet zo goed gevoeld. Vol vertrouwen en zin in alles wat er komen ging. 

Ik keek écht om me heen en zag veel meer dan voorheen. Ik kon versteld staan van de mooie dingen die ik niet eerder gezien had. En niet alleen leefde ik bewuster en meer in het moment. Ik voelde dat ik ook gezien werd voor wie ik echt was. Zonder daar heel hard voor te hoeven werken. Juíst door mezelf te zijn.   

Na jaren zo hard gewerkt te hebben om gezien te worden was dat een verademing. Ik ontdekte waar ik gelukkig van werd, waar ik energie van kreeg. Ik zette de stap om me om te laten scholen tot coach en begon mijn eigen coachpraktijk Enmove.

harmke gotjé coaching voor mensen met onrust

In de stilte zit het ongemak

Daar zit de groei!

enmove_coaching voor vrouwen met onrust

Ik focuste me eerste op leidinggevenden, maar dat is de functie die ik heb gehad, een rol, niet wie ik werkelijk was (ook al identificeerde ik me jarenlang met mijn werk). 

Nu focus ik me op mensen die uit hun hoofd willen komen, dichterbij wie ze echt zijn, zichzelf een spiegel willen voorhouden, openstaan voor nieuwe dingen, die willen groeien en willen leven vanuit hun hart. Van secretaresse tot manager, van iemand in loondienst tot aan ondernemer of coach. Als je maar de drive hebt om jezelf te ontwikkelen, al van alles aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan en de wil er is om te groeien en het werk ervoor te doen.

Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen naar rust en verbinding met zichzelf. Door te leren om zachter te zijn voor jezelf, volledig van jezelf te houden zoals je bent, de vrouwelijke energie te omarmen en van denken en doen naar voelen en zijn te gaan. Want in deze maatschappij van altijd maar meer willen en hard werken, is het zo belangrijk te weten wat jij nodig hebt en hoe je de rust in jezelf kunt vinden. Te ontdekken hoe je in balans komt door aan jezelf te werken, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Zodat je vanuit die rust kunt zijn wie je echt bent.

Geen standaard riedeltjes, maar maatwerk. Heel intuïtief. Vanuit jarenlange persoonlijke ontwikkeling, ervaring en kennis.

Ik help je de pure rust in jezelf te ervaren. Daar zit de groei. Daar is het thuiskomen.
Dan is het leven zoveel mooier en dat gun ik jou! Gun jij dat jezelf?

harmke gotjé coaching enmove

Zo, dat was een heel verhaal.
Nu iets luchtigers, wat leuke weetjes over mij

  • Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en ben trotse moeder van een zoon.

  • Wekelijks ben ik te vinden in de studio’s van Dedicon als vrijwillige voorleesstem. Ik spreek wekelijks boeken in voor mensen met een leesbeperking. Ik vind het heerlijk om mijn theater-ervaring en mijn stem in te zetten om de beleving voor de luisteraar zo optimaal mogelijk te maken.

  • Na een ronde Nederland en buitenland woon ik sinds enkele jaren weer in het mooie land van Maas en Waal, waar ik ook opgegroeid ben. Lekker centraal waardoor mijn praktijk makkelijk bereikbaar is en ik zelf in Utrecht en Gelderland coach. Rust, water en natuur genoeg. Mijn man is een echte Rotterdammer, dus ik ben ook regelmatig in de stad te vinden, waar ik enorm kan genieten van cultuur, familie en lekker eten.

  • Ik ben gek op taal. Verkeerde d’s en t’s zie ik meteen. Ook andere talen spreken vind ik heerlijk, waarvan Frans mijn favoriet is. Wie weet gaat ENMOVE in de toekomst internationaal.

  • Ik ga dagelijks met mijn aandacht naar mezelf om in te checken in mijn lichaam, energie te stromen of een meditatie te doen. Bewust en met aandacht bij mezelf zijn en voelen wat er is. Hierdoor kom ik weer bij mezelf, mijn essentie. Iets wat ik ook meeneem in mijn coaching, wat klanten fijn vinden om te ervaren (innerlijke rust).

  • Qua sporten vind ik van alles leuk, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, kajakken. Ik luister naar wat mijn lichaam nodig heeft, dus minder moeten en afgestemd op mijn behoefte en cyclus.

  • Persoonlijke ontwikkeling is mijn grootste hobby 🙂 Ik heb de beroepsopleiding (post-HBO) tot coach practitioner aan de Alba Academie succesvol afgerond (NOBCO, EMCC, EQA en LVSC geaccrediteerd). Daarnaast heb ik de specialisatie Systemisch Coachen bij het Bert Hellinger Instituut afgerond, iets wat mijn interesse altijd heeft getrokken. Naast verschillende cursussen Healing en een prachtige cursus Vrouw & Energie bij Intuïtief Traject, ben ik momenteel bezig met een intensieve Reading opleiding. Dus over een tijdje ben ik naast Healer ook nog eens Reader. Oftewel, dan kan ik op energetisch level met je communiceren. Heel bijzonder om te doen en ik kijk uit naar het moment dat ik het inzet in mijn coaching.

    Ik houd me aan de ethische gedragscode van de NOBCO (beroepsorganisatie voor coaches).

  • Je zou het misschien niet zeggen en ik ben niet zo van de labels, maar ik ben eigenlijk best wel introvert. Iets waar ik nooit bij stil heb gestaan. Ik vind het heel fijn om met mensen echt in verbinding te zijn, vooral in mijn werk. Verbinding geeft me veel energie! En ‘gewoon sociaal zijn’ kost me veel energie, dus ik stel daarin goed mijn grenzen. Ik vind het dan ook heerlijk om lekker thuis te zijn, alleen of met mijn gezin. Tijd voor mezelf heb ik ook echt nodig, om te ontladen en weer op te laden.