Hoe zit je erbij vandaag? Sta jij daar wel eens bij stil? Zomaar, ‘gewoon’ op een bepaald moment op de dag? Hoe zit jij in je lijf? Hoe is je energie? Wat zegt je lichaam? Sluit je ogen eens en probeer eens zonder woorden antwoord te geven in jezelf. Zeg eens hallo tegen jezelf. Tegen je lichaam. Tegen de plekken die iets minder fijn voelen, waar spanning zit of waar je pijn voelt. Probeer eens te luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Je zult misschien merken dat de simpele vraag waar ik mee begon, vaak toch zo moeilijk lijkt te zijn. Waar dat aan ligt? Dat we veel in ons hoofd zitten. Dat we vaak in zo’n actie-modus aan het werk zijn, dat we helemaal niet stilstaan. Niet stilstaan bij de vraag hoe je er vandaag bij zit. Niet beseffen dat we dat eigenlijk niet eens weten. Best wel gek eigenlijk. Dat je niet eens weet hoe je erbij zit. Terwijl je zo vaak de vraag aan een ander stelt hoe het met ze gaat. Vaak antwoorden we vanzelfsprekend met druk of goed.

Sta jezelf eens toe om een keer in te checken bij jezelf.

Door simpelweg je ogen te sluiten en je lichaam te voelen. Lukt dat niet of vind je het lastig? Niet zo gek, je doet het nooit! Dus wees mild voor jezelf. Oefening baart kunst. Al sluit je maar even je ogen. Dát is al zo waardevol. Dat is jouw brein al rust gunnen. Even rust van al die prikkels om je heen.

Herken je jezelf in bovenstaande? Wil je ook af van die onrust in je hoofd en lijf? Ik heb een oefening die je kan helpen meer rust te krijgen. Interesse? Stuur me een DM via Instagram of Linkedin of stuur me een mailtje en je ontvangt een link voor de download.

Published On: juni 3rd, 2022 / By /